Editia #4

Cea de a 4-a ediție se desfășoară între lunile decembrie 2019 și aprilie 2020. Înscrierile sunt deschide între 10.12.2019 – 15.02.2020.

Mai multe informații despre juriu, reguli și modalități de aplicare, găsiți în rândurile de mai jos.

Juriu

Radu Stancu

Producător, fondator deFilm

Radu Stancu  este producător de film, fondatorul casei de producție deFilm. În 2012, scurtmetrajul Orizont, produs de el, în regia lui Paul Negoescu a fost nominalizat la Cannes – Semaine de la Critique, iar în 2015 s-a întors în aceeași competiție cu scurtmetrajul ‘Ramona’ (R:Andrei Cretulescu, co-producție cu Kinosseur / Wearebasca), care câștigă premiul Canal +. Urmează lungmetraje de succes, precum Lumea e a mea (R: Nicolae Constantin Tănase / KVIFF, East of the West, 2017) sau ‘Marița’ (R: Cristi Iftimie / KVIFF 2017, Premiul FEDEORA). În prezent,  Radu se află în diferite stadii de producție cu trei lungmetraje, două documentare și două animații.

Cristina Haneș

Regizor

Cristina Haneș este o regizoare de film documentar care a câștigat cu ultimul ei film – “António e Catarina”,  premiul Pardino D’oro pentru cel mai bun scurtmetraj din Competiția Internațională a Festivalului de la Locarno, ediția din 2017. A studiat la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca și a participat la Aristoteles Workshop. În 2016, a absolvit cursul de masterat DocNomads în regie de film documentar desfășurat în Portugalia, Ungaria și Belgia. În prezent lucrează la un film documentar de lungmetraj împreună cu alte două cineaste, Isabella Rinaldi (Italia) și Arya Rothe (India), sub umbrela colectivului co-fondat de cele trei, NoCut Film Collective.

Vlad Ivanov

Actor

Vlad Ivanov este actor de film și teatru, cunoscut la nivel internațional. A jucat în filme ca Polițist Adjectiv (R: Corneliu Porumboiu / Un Certain Regard, Cannes 2009), Concertul (Radu Mihaileanu / nominalizat pentru un Glob de Aur), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (R. Cristian Mungiu, Palme D’or, 2007), pentru care a câștigat Premiul ”LA Critics Award”, sau titluri mai noi ca La Gomera (R: Corneliu Porumboiu), Apusul (R: Laszlo Nemes / Venice IFF și TIFF Toronto 2018) sau Câini (R: Bogdan Mirică / Cannes 2016). Pe lângă impresionanta carieră în industria de film internațională, Vlad este cunoscut și pentru rolurile sale din teatru, dintre care amintim “Liliom, Carousel (R: Andrei Șerban), Ivanov, Ivanov (R: Andrei Șerban), Ivan Ivanovici, Elizaveta Bam (R: Alexandru Tocilescu)”.

GHID ȘI REGULI DE APLICARE

Înainte de a aplica, te rugăm să citești cu atenție ghidul și regulile de aplicare.

Le poți descărca în format PDF apăsând pe butonul de mai jos.

Descărcare ghid

Cum Aplic

Înscrierile sunt deschise între 10.12.2019 – 12.02.2020 și se pot face doar prin platforma filmfreeway.

Cost per înscriere este de 10EUR

Mai multe informații