Editia #4

Cea de a 4-a ediție se desfășoară între lunile decembrie 2019 și august 2020. Înscrierileau fost deschise între10.12.2019 – 15.02.2020.

Mai multe informații despre juriul ediției, regulile sale și modalitățile de aplicare, găsiți în rândurile de mai jos.

Ediția este organizată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Juriu

Cristina Haneș

Regizor

Cristina Haneș este o regizoare de film documentar care a câștigat cu ultimul ei film – ANTÓNIO E CATARINA,  premiul Pardino D’oro pentru cel mai bun scurtmetraj din Competiția Internațională a Festivalului de la Locarno, ediția din 2017. A studiat la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca și a participat la Aristoteles Workshop. În 2016, a absolvit cursul de masterat DocNomads în regie de film documentar desfășurat în Portugalia, Ungaria și Belgia. În prezent lucrează la un film documentar de lungmetraj împreună cu alte două cineaste, Isabella Rinaldi (Italia) și Arya Rothe (India), sub umbrela colectivului co-fondat de cele trei, NoCut Film Collective.

Bogdan Mirică

Scenarist și regizor

Bogdan Mirică este regizor și scenarist, cunoscut pentru BORA BORA (Cel mai bun Scurt Metraj European la festivalul Premiers Plans, Cel mai Bun Scurt Metraj Romanesc la TIFF + selecții la festivalurile de film de la Locarno, Varșovia și Salonic), serialul HBO Europe UMBRE – despre lumea interlopă a României, cu 3 sezoane produse și difuzate în peste 20 de țări și lungmetrajul său de debut CÂINI, câștigător al Premiului FIPRESCI în cadrul competiției Un Certain Regard (Cannes, 2016), Cel mai Bun Film Străin, acordat de Sindicatul Francez al Criticilor de Film și totodată nominalizat la Descoperirea Europeană a Anului, de către Academia Europeană de Film. În prezent Bogdan se pregătește pentru începerea producției celui de-al doilea film al său de lungmetraj, thrillerul BOSS.

Roxana Szel

Monteur

Roxana Szel este monteur de film și lector universitar la UNATC „I. L. Caragiale”, în cadrul departamentului Multimedia – Montaj și Sunet de Film. A montat 5 lungmetraje, 3 documentare și câteva scurmetraje, printre care scurtmetrajul de diplomă al regizorului Corneliu Porumboiu, CĂLĂTORIE LA ORAȘ – care a luat premiul 2 al secțiunii Cinéfondation, Cannes 2004. Și-a făcut debutul în lungmetraj tot alături de Corneliu Porumboiu cu filmul A FOST SAU N-A FOST (2006) – Caméra d’Or la Cannes, și a continuat cu filme ca POLIȚIST ADJECTIV (R: Corneliu Porumboiu), CÂINI (R: Bogdan Mirică), sau LA GOMERA (R: Corneliu Porumboiu, lansat în competiția oficială a Festivalului Cannes 2019). Roxana a fost nominalizată la Premiile Gopo de trei ori și a câștigat pentru montajul filmului LA GOMERA. De asemenea, este câștigătoarea premiului UCIN pentru montajul filmului CÂINI.

Galerie

GHID ȘI REGULI DE APLICARE

Înainte de a aplica, te rugăm să citești cu atenție ghidul și regulile de aplicare.

Le poți descărca în format PDF apăsând pe butonul de mai jos.

Descărcare ghid

Cum Aplic

Înscrierile sunt deschise între 10.12.2019 – 12.02.2020 și se pot face doar prin platforma filmfreeway.

Cost per înscriere este de 10EUR

Mai multe informații